Ловци из Главичице свечано обиљежили крај сезоне

Као и предходних година на крају ловне сезоне и ове су ловци из Ловачког удружења Јелен из Главичице организовали своје ловачко вече које је било прилика да се узврати гостопримство својим ловачким пријатељима а и свима онима који им помажу у раду.

И  ове године мотел Ристић у Главичицама био је препун. Поред домаћих ловаца са члановима породице, комшија пристигле су и званице међу осталим и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, представници свих политичких партија Града Бијељине, два народна посланика, представник ресорног министарства.

Били су ту и представници ловачких удружења ловне регије Семберија и Мајевица, подпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Лазар Стевановић, секретар ЛСРС Живојин Лазић, члан управног одбора савеза Здравко Илић, представници ловачког удружења Соко Козлук, гости из Хан Пијеска, Зворника и других мјеста.

У поздравном говору предсједник удружења Стеван Остојић поздравио је све присутне захвалио им се на доласку и укратко представио досадашњи рад удружења .

Госте испред ловне регије Бирач је поздравио члан управног одбора ловачког савеза Здравко Илић.

Гостима се обратио и Живојин Лазић секретар Ловачког савеза Републике Српске:

– Поздрављам Вас све редом и преносим вам поздраве предсједника Саве Минића који вечерас има важан састанак са предсједником Милорадом Додиком који је прије неки дан дао обећањеи испуниће га да ће ловци по први пут учествовати у буџету и да ће добити 400 хиљада марака на годишњем нивоу. Ја вам обећавам да ће дио тих средстава доћи и у  ваш Јелен и у Семберију и у свако ловачко удружење – рекао је Лазић

Као и предходних година домаћини су на ловачкој вечери својим најактивнијим члановима уручили захвалнице а добили су их Милан Јовић и Мило Лакић из Главичица, Саво Остојић из Батра, Раде Обрадовић и Милан Калајџић  из Јоховца, Златко Гајић из  Бањице и Михајло Симић из Кацевца.

 

Градоначелник Мићо имао је среће на томболи  и освјени телевизор  је поклонио је намлађем госту.

Ловачку пушку као главну награду добио је један представник политичке партије, и он је такође ту награду поклонио ловцу који је први подигао руку.

За добру музику и провод био је задужен наш другар Шицо са својим бендом Патрола 076. 

Ловачко удружење Јелен из Главичица је једно од пет ловачких удружења чија ловишта којим газдују су на територији мјесних заједница града Бијељине.

Иако спада у ред мањих ловачких удружења уз велики труд, одрицање али и слогу ово ловачко удружење опстаје и све своје обавезе на вријеме измирује.

У ловишту поред ситне ловне дивљачи имају и стабилну срнећу популацију тако да планирани план одстрела врло лако испуњавају.

Божић Миладин

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply