Održana Izborna skupština LU Majevica iz Lopara

Lopare – Nakon  provedenih izbora u svih osam lovnih jedinica zakazana je za 15. april Izborna skupština ovog udruženja,

Od pozvanih 50, skupštini je prisustvovalo 47 delegata,  a od zvanica prisutan je bio sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić.

U svom Statutu ovo lovačko udruženje ima ograničenje izbora predsjednka na dva uzastopna mandata.

Pošto je dosadašnjem predsjedniku Lazaru Stevanoviću isticao drugi mandat krenule su aktivnosti prije skupštine da se nađe kvalitetan kadar.

Dosadašnji predsjednik Lazar Stevanović podnio je detaljan izvještaj o dosadašnjem radu udruženja iz koga prenosimo :

– Lovačko udruženje Majevica broji 467 članova od kojih je 36 zaslužnih i sedam članova pionira.

U protekloj godini je 16 lovaca odrađivalo pripravnički staž te steklo uslove da u narednom periodu polaže lovački ispit. Prijem novih članova povoljno utiče na popravljanje starosne strukture članstva.

U prošloj godini je urađena i nova lovno privredna osnova koja je urađena po povoljnoj cijeni sa uštedom od gotovo 20.000 KM.

Lovište lovačkog udruženja Majevica ima površinu od 29.400 hektara. Rađeno je puno i u lovištu, zasijane su njive za divljač sa kukuruzom i drugim kulturama, dopunjavanu su solila i hranilišta, a građena su i nova.

Potpisan je ugovor sa resornim Ministarstvom o korištenju lovišta do 2026 godine, a disciplinski sud i tuživac su imali nekoliko predmeta koje su savjesno i pedantno odradili.

Pomenut je i krivolov te upad krivolovaca iz drugih lovačkih udruženja protiv kojih se vodi postupak u sudu i tužilaštvu.

Pomenuta je i odlična saradnja sa udruženjima na nivou lovne regije Semberija i Majevica kao i dobra saradnja sa lovačkim udruženjima iz Federacije BiH sa kojima se graniči lovište, – rekao je u svom izbještaju Stevanović.

Učesnicima skupštine obratio se i Živojin Lazić sekretar LSRS koji je pohvalio rad skupštine, čestitao starom rukovodstvu na  dosadašnjem dobrom vođenju udruženja, a novo izabranim poželio puno uspjeha u predstoječem radu i rekao:

„Lovačko udruženje Majevica iz Lopara spada u jedno od prva tri  najuzornija lovačka udruženja po svome radu i jedinstvu. Lovačkom savezu trebaju ovakvi ljudi kao što je novo izabrani predsjednik  Jovica Gligić.

Lovački savez u ovoj godini i narednom periodu ima velike planove. Imamo mladu ekipu na čelu sa našim predsjednikom Savom Minićem koja je napravila veliki iskorak i prema resornom ministarstvu sa kojim se danas prave zakoni i ne čeka  se kao ranije po godinu dana za prijem kod  resornog ministra .“ – kazao je Lazić.

Skupština je jednoglasno izabrala za novog predsjednika Jovicu Gligića magistra pravnih nauka a za potredsjednika Lazara Stevanovića koji je potredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske.

Predsjednik skupštine ponovo je Adam Knežević, a sekretar skupštine Aleksandar Saša Ilić.

U  Upravnom odboru pored Gligića, Stevanovića i Ilića su još i osam predsjednika lovnih jedinica: Ivanović Mihajlo lovna jedinica Lopare, Stevanović Dušan lovna jedinica Priboj, Vidović Zoran lovna jedinica Mačkovac, Stevanović Milenko lovna jedinica Koraj, Trupinić Željko lovna jedinica Piperi, Isailović Vlado lovna jedinica Mrtvica, Sekulić Stanko lovna jedinica Busija i Šakotić Dragan iz lovne jedinice Tobut.

Za predsjednika savjeta za lovstvo-glavnog lovovodju takođe je jednoglasno izabran Maksimović Radivoje dugogodišnji profesionalni lovočuvar u penziji.

Nadzorni odbor: Maksimović Đorđo predsjednik, Dragičević Boško i Mihajlović Stojan članovi.

Disciplinski sud: Davidović Milorad predsjednik i članovi Petković Mićo, Jovica Ristić, Rikanović Milorad i Sekulić Dragan.

Disciplinski tužilac je Ilić Zoran a njegov zamjenik je Stević Milivoja.

Delegati u skupštini Lovačkog saveza su Stevanović Rado i Jović Miladin.           

 Božić Miladin 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply