Sarajevsko-romanijska regija: Obilježena krsna slava

Krsna slava Sarajevsko-romanijske regije obilježena je prigodnom večerom u restoranu hotela Beograd u Istočnom Sarajevu. Lovci iz sedam udruženja ove regije za svoju slavu odabrali su dan kada se slavi Rođenje Presvete Bogorodice i tradicionalno ga obilježavaju sa svojim prijateljima. Prisutne je najprije pozdravio domaćin slave predsjednik Savjeta regije Stevan Drašković.

Ovogodišnjoj proslavi pored kuma Rada Sofrenića iz Doboja, prisustvovali su predsjednik LSRS Savo Minić, sekretar LSRS Živojin Lazić, predsjednik Nadzornog odbora LSRS Slobodan Đorem i predsjednik Stručnog savjeta za lovstvo LSRS Jelana Došlo. U svom govoru gospodin Minić se osvrnuo na postignute rezulte Saveza u proteklom periodu i predočio planirane aktivnosti. I Minić i Drašković su posebno istakli značaj ulaganja Vlade Republike Srpske i resornog ministarstava u oblasti lovstva, kao i rad Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na donošenju propisa koji će omogućiti izvoz trofeja ulovljene divljači. Tim povodom, ministru Mirku Šaroviću biće uručen poseban poklon LSRS.

Nakon ovoga, uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama i ordeni LSRS za zaslužne lovce, a lovočuvari su dobili poklon od Saveza – novu lovočuvarsku uniformu.

Pored mnogobrojnih lovaca i gostiju, veselje su svojim prisustvom uveličali predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić. Kao gosti, proslavi su prisustvovali lovci LU “Ozren“ Petrovo i predsjednik LU “Bakić“ Foča Bojan Kostić.

MP

Be the first to comment

Leave a Reply