Tradicionalno lovačke veče u Bijeljini za pamćenje

Bijeljina – Lovačko udruženje Semberija iz Bijeljine tradicionalno već više decenija organizuje u mjesecu februaru lovačko veče.

Ovo je bila prilika da se po završetku lovne sezone lovci druže, sumiraju dosadašnje radne podvige i planiraju nove te prilika da se ugoste i oni koji nisu lovci, koji sarađuju  na raznim poljima sa njima.

Svečana velika sala Grand salona čiji su vlasnici naši lovci Milenko i Stevica bila je tog 17. februara popunjena do zadnjeg mjesta.

Na ovom slavlju prisustvovali su predstavnici gradske uprave Grada Bijeljine, predstavnici resornog Ministarstva, predstavnici političkih partija, predstavnici policije, predsjednik LSRS Savo Minić, sekretar saveza Živojin Lazić, član upravnog odbora saveza Zdravko Ilić.

Došli su pobratimi iz Erdevika, Bingule i Ljube. Zanimljivo je da su i lovci pozvali svoje kolege lovce iz raznih krajeva tako da ako bi pobrojao sve prisutne bio bi dugačak spisak.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik lovačkog udruženja Vasilije Savić i rekao:

„Sa velikim zadovoljstvom vas pozdravljam i ove godine. Još jednu lovnu sezonu smo uspješno završili. Još jednom smo brojnim aktivnostima u protekloj godini dokazali da osim izlovljavanja divljači radimo i na zaštiti životinja i naše životne sredine. Ponosni smo na naše brojne lovno tehničke objekte koje smo izgradili i na našu fazaneriju. Najponosniji smo ipak na mnogobrojna prijateljstva koja smo sticali širom Republike Srpske, BiH i Srbije.

Neću vas posebno pozdravljati samo ću reći da mi je drago što ste večeras sa nama.

I vi dragi moji lovci i svi naši prijatelji i gosti zato se lijepo provedite večeras. Živjeli“, rekao je Savić.

Nakon posluženja večere uručena su i najviša lovačka priznanja udruženja  „ZASLUŽAN LOVAC“ slijedećim članovima: Spasoja Nikolić, Cvijetin Nikić, Miladin Stanojlović, Dragan Lazić, Petar Perić, Dragoslav Đukić, Simo Mićić, Stanko Sekulić, Đoko Trifković, Blagomir Burić, Jovan Čvrgić, Milenko Simić, Slavoljub Lukić i Đorđe Mikić.

Za dvije lovačke sekcije koje su u prošloj godini imale puno radnih aktivnosti dodijeljene su diplome i to lovačkoj sekciji Velika Obarska i lovačkoj sekciji Ljeljenča a ta praksa će se nastaviti i ubuduće.

Opušteno druženje uz orkestar našeg lovca Žareta Blagojevića i estradne zvijezde potrajalo je, a kakvo bi bilo lovačko slavlje bez lovačke tombole. Ove godine smo imali lovački karabin i dvije lovačke puške kao glavne nagrade a njih su darovali sponzori Kiko Bijeljina, Foks stil iz Patkovače i lovac Radosav Novaković.

Bilo je dosta drugih vrijednih nagrada od naših tradicionalnih sonzora kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. 

Miladin Božić

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply