Традиционално ловачке вече у Бијељини за памћење

Бијељина – Ловачко удружење Семберија из Бијељине традиционално већ више деценија организује у мјесецу фебруару ловачко вече.

Ово је била прилика да се по завршетку ловне сезоне ловци друже, сумирају досадашње радне подвиге и планирају нове те прилика да се угосте и они који нису ловци, који сарађују  на разним пољима са њима.

Свечана велика сала Гранд салона чији су власници наши ловци Миленко и Стевица била је тог 17. фебруара попуњена до задњег мјеста.

На овом слављу присуствовали су представници градске управе Града Бијељине, представници ресорног Министарства, представници политичких партија, представници полиције, предсједник ЛСРС Саво Минић, секретар савеза Живојин Лазић, члан управног одбора савеза Здравко Илић.

Дошли су побратими из Ердевика, Бингуле и Љубе. Занимљиво је да су и ловци позвали своје колеге ловце из разних крајева тако да ако би побројао све присутне био би дугачак списак.

Све присутне је поздравио предсједник ловачког удружења Василије Савић и рекао:

„Са великим задовољством вас поздрављам и ове године. Још једну ловну сезону смо успјешно завршили. Још једном смо бројним активностима у протеклој години доказали да осим изловљавања дивљачи радимо и на заштити животиња и наше животне средине. Поносни смо на наше бројне ловно техничке објекте које смо изградили и на нашу фазанерију. Најпоноснији смо ипак на многобројна пријатељства која смо стицали широм Републике Српске, БиХ и Србије.

Нећу вас посебно поздрављати само ћу рећи да ми је драго што сте вечерас са нама.

И ви драги моји ловци и сви наши пријатељи и гости зато се лијепо проведите вечерас. Живјели“, рекао је Савић.

Након послужења вечере уручена су и највиша ловачка признања удружења  „ЗАСЛУЖАН ЛОВАЦ“ слиједећим члановима: Спасоја Николић, Цвијетин Никић, Миладин Станојловић, Драган Лазић, Петар Перић, Драгослав Ђукић, Симо Мићић, Станко Секулић, Ђоко Трифковић, Благомир Бурић, Јован Чвргић, Миленко Симић, Славољуб Лукић и Ђорђе Микић.

За двије ловачке секције које су у прошлој години имале пуно радних активности додијељене су дипломе и то ловачкој секцији Велика Обарска и ловачкој секцији Љељенча а та пракса ће се наставити и убудуће.

Опуштено дружење уз оркестар нашег ловца Жарета Благојевића и естрадне звијезде потрајало је, а какво би било ловачко славље без ловачке томболе. Ове године смо имали ловачки карабин и двије ловачке пушке као главне награде а њих су даровали спонзори Кико Бијељина, Фокс стил из Патковаче и ловац Радосав Новаковић.

Било је доста других вриједних награда од наших традиционалних сонзора којима се овом приликом захваљујемо. 

Миладин Божић

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply